Wat zijn leningen voor studenten precies en moet je altijd terugbetalen

Geld lenen zonder BKR is een middel dat gebruikt kan worden door studenten. Maar deze leningen moeten worden terugbetaald binnen een bepaalde periode nadat de student om welke reden dan ook is afgestudeerd of de universiteit verlaat. Leningen bieden studenten en hun gezinnen flexibiliteit, omdat het geld kan worden gebruikt voor collegegeld en andere uitgaven in verband met collegegeld. Bovendien hebben leningen voor studenten doorgaans lagere rentelasten dan de standaard commerciële tarieven. We raden je daarom ook altijd aan om eerst onderzoek te doen naar brokers voordat je begint met lenen.

Natuurlijk moet er rente worden over de leningen worden betaald

Net als elke andere lening moeten studieleningen met rente worden terugbetaald. Nadat je bent afgestudeerd, moet je terugbetalen wat je hebt geleend. Als u niet voldoet aan de voorwaarden van de lening met betrekking tot terugbetaling, heeft dit gevolgen voor uw vermogen om in de toekomst te lenen voor een auto, een huis en andere aankopen. Als u vragen heeft over de terugbetalingsvoorwaarden van een lening, moet u de promesse niet ondertekenen.

Denk goed na voordat je begint aan een lening

Als je vindt dat je geld moet lenen om een ​​deel van de kosten van je universitaire opleiding te betalen, zijn er federale leningen beschikbaar. Leningen zonder BKR neemt deel aan het Leningen zonder BKR Program waarbij studenten rechtstreeks lenen van de federale overheid. Als u een financiële behoefte hebt, komt u in aanmerking voor een gesubsidieerde directe lening en wordt er geen rente in rekening gebracht zolang u de inschrijving voor halftijd (6 studiepunten) op school houdt. De meeste van uw vragen over Leningen zonder BKR, ook wel Leningen zonder BKR genoemd, kunnen worden beantwoord in het financiële hulpkantoor van het college .

Je kunt ook begeleiding nemen om geholpen te worden in het schuldtraject

Ontvang in- en uitstapbegeleiding: Voor het eerst moeten leners vóór de eerste uitbetaling van hun lening een sessie voor begeleidingsbegeleiding voltooien voor nuttige tips en hulpmiddelen om u te helpen een budget te ontwikkelen voor het beheren van uw onderwijsuitgaven en u te helpen uw leningsverantwoordelijkheden te begrijpen. Ouder PLUS Leningnemers nemen niet deel aan toegangsadvies. Je moet ook exitbegeleiding krijgen voordat je de school verlaat om ervoor te zorgen dat je je rechten en plichten als lener begrijpt.