Wat gebeurt er met je kredietscore als je een creditcard afsluit? En welke redenen heb je om deze op peil te houden?

Weet u wat er met uw creditscore gebeurt als u een betaling mist of als u vergeet uw creditcardrekening op tijd te betalen? Nou, denk er eens over na. Elke keer dat u een betaling mist of niet op tijd betaalt, betaalt u te laat en krijgt u daarbovenop nog eens extra rente. Wat ook kan gebeuren, is dat de rente door deze acties kan stijgen, waardoor het bedrag dat u verschuldigd bent zo snel blijft groeien dat u uiteindelijk misschien vindt dat zelfs de minimale betaling te veel voor u is om te verwerken. Als dit gebeurt, is in wezen uw kredietscore uit het raam en kun je gewoon een goede creditcard vinden.

Welke stappen kun je direct nemen als je de creditcard schuld niet kunt betalen?

  • Het beste is om meteen het heft in handen te nemen. Hoewel het misschien niet gemakkelijk is en de omstandigheden het proberen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u nooit een betaling mist en dat uw betalingen altijd op tijd aankomen, voor of op de vervaldatum. De volgende tips zullen u helpen om uw creditcardbetalingen op tijd te doen, elke keer weer.
  • Het niet op tijd betalen van rekeningen betekent boetes, laattijdige kosten en extra rente die u gewoon niet nodig hebt. Het is belangrijk dat u altijd probeert het minimum te betalen als er iets is gebeurd waardoor u niet meer kunt betalen. Het betalen van het minimum betekent dat u blijft drijven en rente betaalt, maar het is veel beter dan helemaal niet te betalen.

Neem contact op met de creditcardmaatschappij als je de rekening niet kunt betalen

Neem contact op met uw creditcard maatschappij, kijk of zij een optie aanbieden die “een betaling overslaan” heet. Sommige bedrijven bieden dit aan hun klanten aan als een veiligheidsnet, één keer per jaar. Deze optie geeft u de mogelijkheid om één betaling over te slaan in tijden van ontbering. Omdat deze dienst, indien aangeboden door uw bedrijf, over het algemeen slechts één keer per jaar beschikbaar is, dient u ervoor te zorgen dat deze dienst alleen wordt gebruikt in situaties waar het absoluut noodzakelijk is. De dienst is over het algemeen niet gratis, dus zorg ervoor dat u er gebruik van maakt voordat u de ontheffing aanvraagt.